perjantai 11. maaliskuuta 2011

Metsästäjäliiton vaalikone

Suomen Metsästäjäliitto on tänään avannut metsästäjien vaalikoneen. Kyseessä on historian ensimmäinen metsästysaihetta käsittelevä vaalikone.

Metsästäjien vaalikoneessa ehdokkailta on kysytty mielipidettä metsästyspolitiikkaan liittyviin kysymyksiin. Koneesta voi myös tarkistaa, ketkä ehdokkaista ovat itse metsästäjiä.

Metsästäjien vaalikoneeseen on vastannut tähän mennessä lähes 500 ehdokasta, siis yli viidesosa kaikista ehdokkaista. Vastanneista ehdokkaista lähes neljäsosa eli yli sata ilmoittaa olevansa itse metsästäjiä. Jos lukumäärä suhteutetaan kaikkien yli kahden tuhannen ehdokkaiden määrään, se vastaa melko hyvin metsästäjien osuutta väestössä yleensä.

Eniten metsästäviä ehdokkaita on vaalikoneessa perussuomalaisista, seuraavaksi eniten kokoomuksesta ja sitten kristillisistä.

Mukana on muitakin kuin varsinaisia metsästäjiä. Vastanneista ehdokkaista noin neljäsosa on ilmoittanut, että hänen perheessään on metsästäjä. Noin puolet koneeseen vastanneista ehdokkaista taas ilmoittaa olevansa mukana vaalikoneessa, koska suhtautuu muuten vain positiivisesti metsästykseen.

Vaalikoneen kysymysten aiheet käsittelevät esimerkiksi ampumaratoja ja asepolitiikkaa, suurpetoja, metsästystä luonnonsuojelualueilla ja eri riistalajien metsästämistä.

Tutustu metsästäjien vaalikoneeseen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti